HOME
 

Inzendingen door bezoekers van de site.

 

Ik ben Marian. Geboren in Dordrecht,43 jaar. Opgegroeid in kindertehuizen en ben sinds mijn 17e naar Rotterdam verhuisd om ook daar in een aantal kindertehuizen op te groeien.  Op mijn 19e ben ik zelfstandig gaan wonen wat heel zwaar was maar heb het toch gered en ben de opleiding MBO-INRICHTINGSWERK gaan volgen op de Sociale Academie. Daarna ben ik verder gaan studeren voor HBO-Pedagogiek op de Hoge School Rotterdam.  Ik werkte en leerde tegelijkertijd.

 

Ik heb gewerkt met zwerf-jongeren en met verstandelijk gehandicapten die daarnaast ook psychische problemen hadden waaronder autisme, Bordeline en zelfdestructief gedrag. Het team waar ik mee werkte was zeer fijn en je kon als collega" op elkaar rekenen,zeker als een aantal bewoners zich agressief uitte.Toch was het een zware baan en toen het team uit elkaar begon te vallen kon ik de werkdruk en agressie niet meer aan.

Ook was mijn relatie op de klippen gelopen en kreeg ik voor het eerst angstaanvallen en kon niet meer functioneren als hulpverleenster. Ik raakte in een neerwaartse spiraal en dat was ook het moment dat ik voor de eerste keer met de psychiatrie in aanraking kwam  [1978].

 

Na een aantal opnames ben ik toch uit een zeer zware depressie gekomen en wilde het leven weer oppakken. Helaas kreeg ik een ongeluk waar ik een dwarslaesie aan heb over gehouden en dat zette mijn leven totaal op z"n kop. Ik was van een mobiel persoon ineens gehandicapt.

Mijn relatie liep stuk en ik was ineens dakloos.  Via de Bavo-Europoort kreeg ik een kamer op het Rehabilitatiecentrum van de Bavo. Ik had een eigen kamer en keuken/toilet maar kon toch terug vallen bij de woon-trainers met praktische vragen en ook als ik het helemaal niet meer zag zitten. Normaal gesproken kan je daar 1 jaar wonen,maar door mijn handicap was het vinden van een passende woning niet snel gevonden en heb ik daar toch nog 3 jaar gewoond.

Als je intern woont moet je AWBZ betalen. Aangezien die organisatie slecht functioneert had ik al snel schulden door hun fouten. Daarnaast had ik nog een lening lopen van de tijd dat ik nog werkte. Ook had ik thuiszorg die ook veel te laat met rekeningen kwam  en moest ik een eigen bijdrage leveren aan de AWBZ omdat ik op het Rehab woonde.

 

Kortom ik kwam er financieel niet meer uit en belande bij de kredietbank. Het heeft nog 1 jaar geduurd voordat ik daadwerkelijk bij de kredietbank werd aangenomen.

 

Ondertussen liep de rente van de bank en de schuld aan de AWBZ gewoon door aangezien de AWBZ niet wilde meewerken kwam ik bij de WSNP Ik moest voorkomen bij de rechter en die behandelde mij als een crimineel.

Zo, mensonterend was dat. Ik heb een bewindvoerdster die ook nog eens niet naar de sociale aspecten kijkt en mij op allerlei manieren probeert te dwarsbomen.

Ik heb een postblokade maar alles wat de bewindvoerdster ontvangt moet ik zelf kopiëren en naar haar sturen.  Ik krijg leefgeld van de kredietbanken hun moeten de Boedelrekening aanvullen.

Er wordt ook nog gespaard van mijn inkomen wat ik niet normaal vind omdat je aan de andere kant je schuldeisers moet aflossen.

Ik heb nu een WAO.  Ik heb het niet getroffen met advocaten en bewindvoerster en voel me vaak in het nauw gedreven. Natuurlijk ben je er na drie jaar wel van af, maar om als crimineel behandeld te worden is niet fijn. Daarom vind ik deze site zo goed.

 

De slimme sites zijn zeer een eye-catcher en ook hoe je goedkoop aan

levensmiddelen kan komen en de vele tips waar je goedkoop boodschappen kan

doen.

De Armoede in Nederland is groot zeker doordat je  overal kan lenen en op de pof kan kopen. Daar trap ik niet in!!!!!!! Ik vind dat al die leen-reclames verboden moeten worden. Het is zelfs gebleken dat de BKR je ook niet wordt beschermd.

 

Tot zover mijn verhaal,

Groet,

Marian

 

(naam en e-mail adres zijn bekend bij Gek van Geld)

 

terug