HOME
 

foto van Lenie, Shahin en Francy lenie Francy Shahin

(Beweeg de muis over de afbeelding voor onze namen en klik voor een foto en omschrijving)

Wie zijn wij

Een leuke, lastige en interessante vraag, die past bij leuke, lastige en interessante vrouwen zoals wij.

Wij zijn drie vrouwen die door de keuze voor een bepaalde opleiding op elkaars pad terecht kwamen. Een opleiding tot ervaringsdeskundige binnen de GGz. Wat dat inhoud heeft u elders op de site al kunnen lezen, dus daar ga ik mij nu niet mee bezig houden.

Het gevolg van de keuze voor die opleiding is te zien en te lezen op deze door ons gemaakte website.

Drie vreemden werden studiegenoten en afstudeermaatjes.
Natuurlijk is dat niet van de ene op de andere dag zo gekomen.
Studiegenoten word je doordat je voor dezelfde opleiding kiest, maar verder is het niet jouw keuze bij wie je in de groep komt. Je komt als vreemden bij elkaar in een grote groep en zoek daar maar eens aansluiting. Dat vraagt aanpassing- en inlevingsvermogen, openheid en vertrouwen.
Afstudeermaatjes worden is een bewuste keus voor één bepaald onderwerp en de motivatie die je daarvoor deelt. Je bent gelijkgestemden die er bewust voor kiezen om te gaan samenwerken.

Wij dachten elkaar te kennen, maar juist op het eind van de opleiding in een erg drukke tijd kom je elkaar pas goed tegen en leer je heel veel van en over elkaar en jezelf. De weg was niet glad en soms erg hobbelig, maar steeds heel leerzaam. Er is toenadering ontstaan en verwijdering. We hebben elkaar aangesproken, gemotiveerd, afgeremd en gecomplimenteerd. Wij zijn hard tegen onze pijnpunten aangelopen, maar konden daar ook weer vanaf komen. Het mooie in dit proces is dat wij elkaar hebben gerespecteerd in alle ups en downs.

Wij hebben onze afstudeermaatjes en onszelf beter leren kennen. Wij hebben geleerd dat wij alle drie sterke vrouwen zijn met een klein hart en met een enorme bevlogenheid. Wij zijn in staat om vanuit die bevlogenheid de hoogste bergen te beklimmen en te bevechten, om gezamenlijk als winnaar aan de eindstreep te staan.

Wij hebben alle drie bewust voor het onderwerp van deze site gekozen. Dit vertelt veel over ons.

  • Wij zijn, op verschillende manieren, erg betrokken bij het onderwerp.
  • Wij hebben er onze eigen ervaringen mee, op financieel en emotioneel gebied.
  • Wij werken alle drie met mensen die (nu en vele van hen de rest van hun leven) met deze financiële en emotionele problemen zullen moeten leven.
  • Wij willen alle drie dat betrokken instanties zich gaan bezighouden met het vreselijke gat dat er is tussen de GGz en de financiële hulpverlening. Door dit gat zien wij mensen alleen komen te staan en steeds dieper in de problemen komen, terwijl zij met de juiste aanpak goed geholpen zouden kunnen worden.

Wij ronden de opleiding af met een geweldig werkstuk, de presentatie ervan, en deze website.
We hopen dat de site veel bezocht gaat worden. Ook hopen wij dat betrokken instanties er met aandacht naar kijken en acties gaan ondernemen om de problemen die wij signaleren, op te lossen.

Lenie Bruin, Francy Jansen en Shahin Mol
de betrokken en geïnspireerde initiatiefnemers van deze site
mei 2008

 

 
     
                   
                   
                   
                   

 

 

 

 

>